mai 2011

verdens desidert beste dag, del 1!

Jeg vet det blir litt dumt akkurat nå. Men jeg har så veldig lyst til å skrive litt om gårdagen. Det er helt seriøst en av de beste dagene jeg noen gang har hatt. Ikke det at det skjedde noe veldig bra, eller at det rett og slett har skjedd noe. Det har bare vært en sykt bra dag, men sykt flotte folk! Det har ikke vært noe tenking, bare kosing! 

Som jeg skrev på facebook igårkveld: " herregud førr en rett og slett perfekt dag! Gulljentekos, god mat, jentetull, latter, gærnskap, null drama, hårfarging,jentesnakk! eg gled meg tel fleire av di her assa ♥" 

Først  på skolen hadde vi fri førstetimen, så vi jentene gikk ned i kantina å kjøpte oss nystekte vafler. Det har jeg allerede skrevet om og lagt ut bilde. Så hadde vi anatomi med Jon-Ole. Han er så god! Etterpå skulle vi ha kontaktlæreren vår resten av dagen i hele 6timer. Torsdager er egentlig så sinnsykt lange og kjedelige, men denne var alt annet! 
Vi ble nemlig delt inn i grupper og vi skulle lage hver vår reklamefilm! Det tok ikke langt tid før min gruppe bestemte oss for hva vi skulle lage film om. Vi hadde lyst til å finne på et helt nytt produkt. 
Nemlig en slankepille som virket over natta. "Fat blueberry" tror jeg vi kalte den! Den skulle liksom virke over natta.

Innspillingen av filmen var sinnsykt morsomt. Vi lo, lo, lo og lo. He-re-gud det var godt å få le så mye! Vi pakket masse pledd på katinka, som liksom skulle forestille tjukk. Jeg har dessverre ikke lov til å legge ut filmen. Ikke har jeg den selv heller, så det blir vanskelig. 


Katinka forran og jeg bak. 


 
Fra venstre Katinka, Carina, Jeanett og Meg :)Vakkert! Fra venstre meg, jeanett og carina :)

Filmen ble i allefall dødsbra! Det var morsomt å se den når den var ferdig. Vi fikk en oppgave med oss hjem og vi fikk fri de 2 siste timene, flott!
Så vi bestemte oss for å ta bussen til byen.


Meg, Katinka og Carina mens vi venta på bussen.


Vakkert :)


miiiig.

 Jeg tror nesten jeg må lage 2 innlegg om dette! hehe (A)

- Marthejh 

operasjon eller ikke?

Som jeg fortalte i det forrige innlegget har jeg vært til tannlegen i dag. Det gikk så og si til helvette. Trodde faktisk det skulle gå bedre. Okei, jeg vet faktisk ikke hvor mange ganger jeg skriver om dette nå, men "nå" har jeg jo flere lesere enn jeg hadde på det tidspunktet. Jeg har nemlig vært å tryna på sykkel sommeren 07. Den kan dere lese her;

"Sykkelulykke":  http://marthejh.blogg.no/1278257684_04jul2010.html

Så kan dere lese om operasjonen her: http://marthejh.blogg.no/1296768622_operasjon__hele_dagen.html

"Etter mye forsinkelser, blod, svette, tårer, stress og fortvilelse ble operasjon utført tilslutt. Nå sitter jeg og mamma og slapper av. Det skal bli godt å få kommet hjem kjenner jeg"


Så nå er det bare å gjenta meg selv ennå en gang. Etter jeg tryna på sykkel og slo tennene mine hardt i asfalten, har jeg hatt problemer med de. Operasjon og tannlegebesøk OFTE! Dette er veldig slitsomt, og ikkeminst veldig vondt. 
Nå har det seg slik at den operasjonen ikke ble slik den egentlig skulle. De fikk ikke stoppet det de skulle. Immunforsvaret mitt spiser opp tannrota mi og det går dessverre ikke ant å stoppe dette. Nå er over halve tanna spist av, så det er ikke lenge igjen før tanna rett og slett knekker av og detter ut.  
Det var heller aldri meningen at operasjonen skulle stoppe utviklingen, bare stagnere den. Altså å få det til å gå betydelig mye saktere. Det har det altså ikke gjort.

Så i dag fikk jeg høre at tanna mi var så kritisk at jeg faktisk fikk muligheten til å dra oppover til Bodø igjen for en ny operasjon. Det som er negativt med dette er det at friskt bein blir fjernet, og da er det såvidt noe å feste den nye juksetanna på når tanna knekker. Dette er virkelig ikke positivt.
Den andre muligheten er å ikke gjøre noen ting, å bare la den knekke etterhvert.
Det finnes rett og slett ikke noe fasitsvar til dette, så jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.

Operasjonen i seg selv er helt uutholdelig. Det er så sinnsykt vondt. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle gå gjennom dette noen gang. Og nå står jeg her å må ta et valg.
Jeg har forresten heller ikke lov til å spise, knekkerbrød, gulrot og annet hardt. Da kan tanna knekke.
Vi får se hva som skjer. Hvis den knekker før jeg blir 19, må jeg ha "gebiss" siden de ikke har lov til å sette inn en ny tann før jeg er fylt 19år. Patetisk. Dette er fordi de må være sikre på at munn og kjeve ikke vokser noe mere.
He-re-gud for en dag....

 
Rundt 1-2 timer etter operasjonen. Hadde det ikke mye godt akkurat der nei. Jeg hadde seriøst lyst til å legge meg ned å dø. 

- Marthejh

I detaljer

Jeg tenkte kanskje jeg skulle fortelle litt om dagen i dag. Det har faktisk vært en veldig blannet dag. Både sterke negative følelser og sterke positive. 
Siden jeg la meg litt over 1 i natt, var jeg noe helt sinnsykt trøtt når klokka ringte 07:00 i morres. Jeg bestemte meg for å droppe dusjen å la meg til å sove en ekstra halvtime.

Jeg stod opp, sminka meg, spiste en liten frokost å gikk (sprang) til bussen. Selvfølgelig måtte alle (dritt)ungene sette seg i setet bak meg. De måtte jo også  holde et helvette med meg helt ned til barneskolen der de skulle av. De stod å rista i setet, spant i stolryggen ++ 
Jeg ble så sinnsykt irritert at det var like før jeg snudde meg mot dem å sa "Hør her drittunga, vess dokk ikke stekk av no, så bi eg å trø ipodn min i halsn dokkers tel dokk kvæles. Eg har drept unga som dokk før".
Men det gjorde jeg altså ikke. Jeg klarte å beherske meg.

Da jeg omsider hadde gått opp alle trappene på skola, skulle Carina ha meg med heeeelt ned igjen for å fylle vann i flaskene våre. Etterhvert så vi at byggfag andreåret begynte å flokke seg bortover til oppslagstavlene. Helvette tenkte jeg. Vi får faktisk vite om vi kommer opp til eksamen i dag. Vi sprang opp vi også.
"HS1A - Matematikk skriftlig"   (Dette har jeg allerede skrevet et lite innlegg om)
Vi sprang opp trappene igjen. I 100oghelvette. Jeg ropte ut "Vi kom opp i matte skriftlig" mens jeg jublet.  
Verken klassen min eller læreren min trodde på meg. Jeg sa at de fikk gå ned å sjekke selv. Det gjorde de. 
Læreren vår ble helt fra seg. Hun måtte virkelig ta seg sammen for å ikke begynne å gråte. Hun hadde tårer i øynene og klump i halsen. Jeg synes så sinnsykt synd på henne. Hun og 3 andre lærere hadde snakket med de som trakk opp klassene til eksamen, og de hadde sagt at det var heeelt sikkert at klasse HS1A ikke kom opp i eksamen. Det hadde de lovet henne. Så hun hadde avtalt og planlagt forskjellig som hun måtte avlyse pga dette. Tenk at 4 av 5 av hennes matematikklasser kom opp til eksamen. Sinnsykt!

Etterhvert begynte hun faktisk å gråte. Jeg så meg rundt i klasserommet og det var flere som satte med tårer i øynene, og noen som faktisk også gråt. Jeg klarte ikke å holde meg, jeg heller. Off, dette var virkelig trist. 
Altså, vi gråt ikke fordi vi kom opp i eksamen, tvert i mot! Vi syntes så synd på henne. 

Vi hadde også fått hørt fra en lærer at hvis vi kom opp i skriftlig, kom vi ikke opp i muntlig. Dette hadde hver eneste lærer sin egen teori på. Så vi ble aldri helt kloke.  Så vi vet ikke om det blir muntlig også på oss. Hadde vært veldig godt å fått slippet det!

Vi har hatt matte hele dagen.  Og 13:15 hadde jeg time til tannlegen. Kommer et eget innlegg om dette etterpå. For dette innlegget ble litt i det lengste laget...

Jeg har også hatt besøk av Sandra og Mathias. Det var veldig godt å se de. Som det alltid er. Vi har sett one tree hill, spist kjeks og kost oss. Kvalitetstid <3  
Begge bildene av meg og sandra er fra 8-9 klasse <3

- Marthejh


hits