operasjon eller ikke?

Som jeg fortalte i det forrige innlegget har jeg vært til tannlegen i dag. Det gikk så og si til helvette. Trodde faktisk det skulle gå bedre. Okei, jeg vet faktisk ikke hvor mange ganger jeg skriver om dette nå, men "nå" har jeg jo flere lesere enn jeg hadde på det tidspunktet. Jeg har nemlig vært å tryna på sykkel sommeren 07. Den kan dere lese her;

"Sykkelulykke":  http://marthejh.blogg.no/1278257684_04jul2010.html

Så kan dere lese om operasjonen her: http://marthejh.blogg.no/1296768622_operasjon__hele_dagen.html

"Etter mye forsinkelser, blod, svette, tårer, stress og fortvilelse ble operasjon utført tilslutt. Nå sitter jeg og mamma og slapper av. Det skal bli godt å få kommet hjem kjenner jeg"


Så nå er det bare å gjenta meg selv ennå en gang. Etter jeg tryna på sykkel og slo tennene mine hardt i asfalten, har jeg hatt problemer med de. Operasjon og tannlegebesøk OFTE! Dette er veldig slitsomt, og ikkeminst veldig vondt. 
Nå har det seg slik at den operasjonen ikke ble slik den egentlig skulle. De fikk ikke stoppet det de skulle. Immunforsvaret mitt spiser opp tannrota mi og det går dessverre ikke ant å stoppe dette. Nå er over halve tanna spist av, så det er ikke lenge igjen før tanna rett og slett knekker av og detter ut.  
Det var heller aldri meningen at operasjonen skulle stoppe utviklingen, bare stagnere den. Altså å få det til å gå betydelig mye saktere. Det har det altså ikke gjort.

Så i dag fikk jeg høre at tanna mi var så kritisk at jeg faktisk fikk muligheten til å dra oppover til Bodø igjen for en ny operasjon. Det som er negativt med dette er det at friskt bein blir fjernet, og da er det såvidt noe å feste den nye juksetanna på når tanna knekker. Dette er virkelig ikke positivt.
Den andre muligheten er å ikke gjøre noen ting, å bare la den knekke etterhvert.
Det finnes rett og slett ikke noe fasitsvar til dette, så jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.

Operasjonen i seg selv er helt uutholdelig. Det er så sinnsykt vondt. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle gå gjennom dette noen gang. Og nå står jeg her å må ta et valg.
Jeg har forresten heller ikke lov til å spise, knekkerbrød, gulrot og annet hardt. Da kan tanna knekke.
Vi får se hva som skjer. Hvis den knekker før jeg blir 19, må jeg ha "gebiss" siden de ikke har lov til å sette inn en ny tann før jeg er fylt 19år. Patetisk. Dette er fordi de må være sikre på at munn og kjeve ikke vokser noe mere.
He-re-gud for en dag....

 
Rundt 1-2 timer etter operasjonen. Hadde det ikke mye godt akkurat der nei. Jeg hadde seriøst lyst til å legge meg ned å dø. 

- Marthejh

9 kommentarer

Anissie

27.05.2011 kl.17:29

Stakkars deg. Jeg vil ikke kunne greie å forestille meg slik fysisk smerte. Men valget om du vil ha operasjonen eller ikke må du selv ta. Men det er vel best å ta den visst det er bedre i framtiden?

edes

27.05.2011 kl.17:40

uff ;/

Marthe Borge

27.05.2011 kl.17:40

Huffda. Hørtes ikke mye godt ut. Vanskelig valg du har foran deg nå da skjønner jeg ; )
uff! :s

Vi har må gjøre video på bloggen , har du noen tips på hva vi kan gjøre ? :D

Silje

27.05.2011 kl.17:57

Huff, høres ikke kjekt ut, men ville nok valgt operasjonen tror jeg..

Stine Alette

27.05.2011 kl.18:49

Skjønner frustrasjonen din. Jeg kunne ha vært ferdig med alt jeg skal gjøre med mine tenner. Men neida måtte vente til etter jeg var 20. Sånn at alt var ferdig vokst. Jeg gruer meg til høsten når jeg skal få inn 4-5 skruver.. uff.. Hater alt som har med tenner å gjøre...

marthe jh

27.05.2011 kl.19:30

Stine Alette: Er såå enig med deg! Skulle av og til ønske jeg hadde gebiss! Det er så sykt vondt når de skal fikse/ordne i munnen!

Stine Alette

27.05.2011 kl.19:33

Der er mitt problem .. har ikke lyst på gebiss.. men gjør jeg ikke opprasjon må jeg få meg gebiss før jeg er 30 :P

marthe jh

27.05.2011 kl.19:36

Stine Alette: :(

Skriv en ny kommentar

marthe jh

marthe jh

20, Rana

Hei å hopp. Ingen leser dette uansett, men hvis du har lyst å bli litt kjent med meg før du går løs på bloggen, here you go: Jeg heter Marthe og kommer fra selveste Mo I Rana og går barne- og ungdomsarbeider ved polarsirkelen videregående skole. Mener selv jeg går feil linje og skulle heller gått helsearbeiderfaget, men siden jeg skal gå påbygging neste år, gjør jeg ingenting med det. Ellers er jeg gudmor til verdens beste Mathias Endrè, som jeg er mest stolt av, av alt jeg har oppnådd her i livet. Mammaen hans Sandra, er den beste venninna jeg noen gang har hatt, ingen slår deg <3 Har også en kjæreste som heter Håkon som jeg setter utrolig stor pris på. Vi skal klare alt dette sammen vennen <3 Her blogger om hverdagen min, og forskjellig annet som jeg kommer over.

Kategorier

Arkiv

hits