Operasjon + HELE dagen i dag.

Som dere allerede vet har jeg allerede fortalt litt om dagen i dag, men siden det er ganske komplisert å skrive et helt innlegg på mobilen uten å vite utslaget, tenkte jeg at jeg skulle komme med hele dagshistoria fordet om. 

Som dere også allerede vet, stod jeg opp klokken 5. Og jeg hadde nesten ikke hatt blund på øynene på hele natt. Jeg var faktisk våken 15 minutter før alarmen min skulle ule. Dette var egentlig ganske frustrerende.
Jeg sto opp, tok klærne og datan i hendene og gikk på stua og kledde på meg. Jeg var faktisk veldig våken for at klokka var 5 om nattmorgenen. Jeg fikk sjekka facebook og skrevet et lite innlegg på bloggen, før jeg dro på badet og ordna meg litt før vi skulle dra.  Ikke lenge etter var vi allerede kommet oss ut i bilen. 

Da vi ankom togstasjonen, var det faktisk ganske mange som sto der og venta. Toget skulle på 06.08 tror jeg. Når klokken ble 06.05 sa jeg faktisk til mamma: "Du, eg e heilt sekker på at toge e førsenka". Mamma svare bare med et lite ja. 
3 Minutter etter jeg hadde sagt det, kom det på høytaleren "Toget er 10 minutter forsinket". Allerede da skjønte vi at timen vi hadde i Bodø hang i en tynn trå. Hvis toget hadde vært i rute, hadde vi faktisk bare hatt et kvarter på oss på å komme oss opp til tannspesialisten. Og bare det er ganske lite. Så i tillegg kom forsinkelsene. 
Ikke så veldig lenge etter kom det på høytaleren igjen "Toget står 1mil fra Mo I Rana med tekniske problemer. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før toget går igjen"
"Faen" kom det fra mamma. Vi trodde automatisk det kom til å ta 3-4 timer og vi begge kjente, sinne, fortvilelse og hjelpesløsen komme. Hva skulle vi gjøre nå? Klokken var allerede blitt halv 7, og vi kom ikke til å rekke timen der oppe.

Mamma ringte til pappa og de snakket om å kjøre oppover til Bodø. Da ble vi bare fortalt at vi måtte ha en gjennomsnittsfart på 100km i timen. Og i tillegg er det jo risikosport å kjøre på dette føret. Og vi visste jo heller ikke om saltfjellet var åpent , pga snøstorm.
Vi bestemte oss for å vente. Jeg la meg langflat på benken og kjenne stress og fortvilelse komme sigende.
Ikke nok med at 50% av de som skulle på toget, bestilte taxi og skulle oppover til Røssvoll for å ta fly oppover. Mamma hadde allerede sjekket med flypriser dagen før, å de lå på 2000kr per stykk, så det ble det ikke snakk om, vi fikk bare vente.  

Når klokken ble ca 07.15 fikk vi beskjed om at toget var på farten igjen. Og jeg og Mamma ble helt i 100. Vi fant nummeret til tannspesialisten min, men tenkte det var en dum idè og ringe til fremmedfolk i 7 tiden om morgen. Vi bestemte oss for at vi bare måtte komme oss på toget og håpe at de hadde time til oss, selv om vi var veldig forsinket. Nå tiden kom, ringte mamma oppover, de sa at det ikke var noe problem og takket for at vi ringte å sa i fra. 

Vi satte oss godt tilrette i hvert vårt sete med grov baguett med ost og skinke og hver vår pepsi max. Jeg med musikk i ørene og Regine i hendene. Boka er veldig bra og må innrømme at tårene kommer sigende av og til. 
Det ble heldigvis ikke noe problemer resten av togturen.

Flott på dassen på toget. 


Vi sprang ut av toget og hoppet fort inn i nærmeste taxi.  Jeg pusset tennene og sprang inn til "damene" mine. Jeg er veldig heldig som er i så flinke hender. Jeg vil bare gi dere begge en stor takk og jeg setter pris på det arbeidet dere har gjort med tennene mine. Birte og Anita, dere er helt sykt flinke i det dere holder på med. Tusen hjertelig takk for gode og støttende ord, hjelp og ikke minst behandling. 

Det var veldig viktig at alt utstyr var sterilisert og alt av utstyr ble pakket inn i sølvfolie for å unngå bakterier. Jeg fikk tredd en grønn "sykehus-burka" over hele meg, inkludert ansiktet. Det var bare nese, munn og hake som kunne vises. Dette for å unngå skader på øynene ++ Jeg følte meg som en idiot der jeg lå med en grønn duk over øynene og resten av kroppen.Ja, her ser dere. Det ser ut som om jeg er pakket inn i innpakningspapir. Sjekk den hovne overleppa! Det tok flere timer før bedøvelsen gikk ut.Haha, så ut som om jeg har monster-nese!

Må bare meddele at modern er en veldig talentfull snikfotograf! Hvertfall de få gangene hun klarte å være inne hos meg. Hun sto mest i gangen hun. Stakkars dame, hun hadde så fryktelig vondt i seg. Ikke det at jeg hadde det noe bedre! 

Siden jeg alltid fossgråter hver gang jeg får bedøvelsen (du har sikkert kjent det når du får sprøyte i ganen?) Ihvertfall er smertene uutholdelig. Så denne gangen spurte jeg om jeg ikke kunne være så snill å få litt bedøvelseskrem på. Det skulle jeg selvfølgelig. Men det hjalp ikke så fryktelig. Jeg lå der å hutra og skreik mens hun stakk. Det bringer virkelig frem dårlige minner! 

Etter en stund med stikking skar hun opp tannkjøttet mitt og pressa det oppover, slik at hun kunne se røttene på de 4 fortennene bedre. Mamma fikk panikk og måtte gå ut. Jeg er ikke så veldig sikker på alt det andre hun gjorde, men hun fjerna deler av rota og sydde igjen. Jeg fikk et helt ark over ting jeg måtte/ ikke måtte gjøre de neste dagene.

Jeg fikk streng beskjed om  å ikke dra på skolen i morgen og jeg fikk ihvertfall ikke være i fysisk aktivitet på 2-3 dager. Så jeg har sendt melding på its-learning til de fantastiske lærerne jeg har i morgen og sagt i fra at jeg ikke kommer. De har sikkert ikke sett det engang.... 

Etter vi var ferdige gikk vi til City Nord og tok livet med ro der borte. Satte oss på en junk-foodsjappe bare for å slappe av. Jeg fikk verken spise eller drikke på 2 timer. Vi gikk litt rundt i butikker ++ (dere får se det jeg kjøpte i et innlegg i morgen, siden jeg skal sove snart)
Vi satte oss på en restaurant hvor jeg bestilte tacopotet. Som var bakt potet med ost, rømme og tacokjøttdeig i. VELDIG GODT. Mamma spise kylligpasta. 
Etter det dro vi en liten tur bort på glasshuset og tok oss en is. Og selvfølgelig fortsatte besøket i butikkene. Jeg var så slapp og dårlig at jeg ville mest hjem å sove.Isen min. Måtte bare gni det inn. Den er så sinnsykt god!

Jeg har blødd fra stingene mine i 12 timer i strekk nå. Vet ikke om det er vanlig. Har gått å brekt meg hele dagen av blodsmaken i kjeften. Har forresten sydd 4 sting. Håper blødningen gir seg over natten, hvis ikke blir det vel et tannlegebesøk i morgen og.

Men nå har jeg 0 energi og kroppen trenger hvile, så nå blir det natt for min del. Kjæresten la seg for 30 minutter siden.
Jeg gidder dessverre ikke å lese over innlegget, så ta skrivefeil med en klype salt. Takk og godnatt. 

Innlegget ble visst i det lengste laget. Håper ikke det gjør noe.

- Marthejh

3 kommentarer

Lorense- marie

03.02.2011 kl.22:41

Huff å huff .. såg skummelt ut nesten! Håp det går bra me deg :-)

marthe jh

03.02.2011 kl.22:46

Lorense: Ja, det går vel bra. Har bare sinnsyke smerta i munn :(

Kamilla Aabø

27.05.2011 kl.18:30

god bedring!!!!

Skriv en ny kommentar

hits